4 Sept 2009

Despre clasa "mijlocaşilor" din România

Comentam pe "egg-on-your-facebook" - aia cu mânuţele-n sus, dacă vă place, mânuţele-n c+r, dacă nu! - că pe twitter-twatter nu-i chip... Si mă întrebam, mai mult ca să răspund la întrebarea plină de har: What's on your mind..., care-o fi clasa "mijlocaşilor" din Rrromânica franco-afonă, geto-dacică, transhumantă dar statornică, milenară etc. etc.?

Să fie daco-geţii rromanizaţi din tractoarele 4X4 - pentru arat (în "siguranţă"!) câmpiile mănoase ale micului Periş balcanic? Patrihoţii cu cefe groase şi maşini tari, cu numere de inmatriculare şmechere, de-alea cu B[...] KKK, B[...] FBI, B[...] CIA - pe care şi le parchează, multilateral, pe trotuarele din faţa blocurilor construite pe vremea când nu puneau victoria socialismului la îndoială? Sau poate sunt cei care căştigă venitul mediu de 555 de euro lunar, pe cap de gospodărie... Nu? Nici aceia? Poate cei care câştigă salariul minim pe cartea de muncă, iar restul pe drepturile impozitului unic, pe care-l vor blestema la pensie... împreună cu vecinii bulgari, albanezi, transnistreni şi restul celorlalte 23 de ţări din întreaga lume, precum Irak, Mongolia sau Mauriţius, unde funcţionează această metodă de taxare identică atât a câştigătorilor, cât mai ales a perdanţilor tuturor tranziţiilor către capitalismul multilateral falimentar!

Probabil că nu... Aceştia trebuie să fie "înaintaşii", că pe "fundaşi" doar ce-i bănuim, bineînţeles, fără discriminare.

Virusul de care este vorba în propoziţiile lui Oliver James este, de fapt, cel al parvenitismului. Cei mai afectati de virusul parvenitismului sunt "căştigătorii tranziţiei" ceauşiste - cei pe care nu trebuie să-i întrebe "comuniştii" fiscului nici cum au făcut primul milion şi nici câte taxe plătesc statului român - cei supra-numiţi "Clasa de mijloc A+"!

No comments: